Eilen oli tosi rentoa, puuolentoista tunnin lenkki, sauna, pizza+olut, hyvä kirja...tarkoitus oli katsoa lätkää mutta nukahdin jo kymmeneltä... nukuin 12 tuntia! En muistaakseni ole koskaan nukkunut niin pitkiä unia, ja täytyy myöntää, että teki aivan ihmeitä.

Näitä hyvinvoinnin kulmakiviä opetellessani huomaa yhä uudelleen, että tutut perusasiat: riittävä uni, hyvä ruoka, sopiva liikunta, itselle mieluinen tekeminen auttavat oman jaksamisen kanssa.

Ja se, ettei oikeasti ole kiire minnekään. Eikä tarvitse asettaa liian kunnianhimoisia tavoitteita, esim.liikunnan kanssa 45 min hikitreeni vs. ei mitään, jos sen sijaan pieni kävelylenkki tuntuu juuri nyt hyvältä ja mahdolliselta toteuttaa. Itsensä ja omien tarpeiden kuuntelu on yllättävän vaikeaa.

Huomaan myös, etten halua roikkua seurassa, joka ei oikeastaan tee hyvää. Jos koko ajan on antavana osapuolena, eikä koe tulevansa kuulluksi tai oikeasti autetuksi silloin kun apua tai tukea tarvitsee, niin parempi olla vaikka yksin.

Sillä on merkitystä, mitä teet joka päivä. Minun päiviin sisältyy 30 min mindfullnes meditaatio, kävelylenkki 60min (koiran kanssa), pieni kuntopiiri kotona...yritän joka päivä tehdä tuoremehua hedelmistä ja vihanneksista sekä opetella menemään nukkumaan ajoissa.

Tänään juhlia varten kokeilen tomaatti-vuohenjuustoleipänen-reseptiä, ja napostellaan niitä illalla telkun ääressä.

Vielä pisteenä tälle mukavalle päivälle löysin metsäkävelyllä kaksi korvasienen alkua. Viime keväänä kokeilin ensimmäistä kertaa kokata korvasieniä, ja vaikka ryöppäsin niitä ohjeen mukaan oli pelko takamuksessa heräänkö seuraavana päivänä...heräsin, ja ihan hyvin voivana!

Täytyy seurata niiden kasvua, ja toivoa, ettei joku ehdi napata niitä ensin.